B2B website Design
Een website die constant blijft bijdragen aan de commerciële resultaten van je businessHoog tijd voor een nieuwe B2B website? In het digitale tijdperk is je website je beste salespersoon
70% van het hedendaagse aankoopproces speelt zich online af. Kopers gaan zelf op zoek naar informatie, en doen zaken met bedrijven die hen helpen tijdens deze zoektocht. “Je website is je visitekaartje” snijdt daarom geen hout meer. Je website
als elementaire schakel in het koopproces van je klant — dat wel.
Wij maken een nieuwe website voor je die je snel kunt lanceren en die bijdraagt aan de commerciële resultaten van je business. Lees verder om te ontdekken hoe
we dat aanpakken.
40% van de bezoekers verlaat een website als deze langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden
48% van de websitebezoekers heeft een negatieve perceptie van bedrijven met een slecht werkende website
62% van de bedrijven genereert meer omzet na het maken van een mobielvriendelijke website
Een website die beter presteert
Een website zet je niet zomaar in omdat het kan — het is een middel om gekwantificeerde doelstellingen te behalen: meer traffic, leads en klanten. Want websites die alleen maar mooi zijn en niet wezenlijk bijdragen aan de businessdoelstellingen — daarvan zijn er al genoeg.
Ga niet langer over budget en tijd heen
Traditionele websiteprojecten duren altijd langer dan gepland, en kosten meer dan begroot is. Beweeg weg van deze frustraties met een methodiek waarmee je je deadline haalt én binnen je budget blijft. Jij blij, je baas blij.
Lagere opstartkosten
Traditionele websitebouw gaat gepaard met een onaangenaam kostenplaatje: een fors opstarttarief dat op voorhand moet worden betaald. Met onze moderne, 'agile' aanpak voorkom je hoge opstartkosten en houd je grip op je uitgaven.
Een verlengstuk van Marketing en Sales
De gemiddelde bedrijfswebsite is een op zichzelf staand element dat geen samenspel met Marketing en Sales vertoont. Je nieuwe website wordt een verlengstuk van de commerciële afdeling — een 24/7 salespersoon welke traffic, leads en concrete contact-aanvragen genereert.
De traditionele vs de moderne website aanpak
Traditionele websitebouw resulteert in een statisch eindproduct dat in één keer wordt opgeleverd. In onze aanpak hanteren we een slimmere, iteratieve manier van website-ontwikkeling, die de risico’s van traditionele ontwikkeling vermijdt dankzij snellere livegang en continue optimalisatie op basis van data. Het resultaat: een beheersbare B2B website die constant meegroeit met je business.
Traditioneel vs. Moderne website design aanpak
Traditioneel webdesign
- Hoge opstartkosten
- Niet flexibel
- Gebaseerd op aannames
- Buiten scope en over budget
- Set and forget
Modern B2B webdesign
- Lage opstartkosten
- Agile
- Gebaseerd op data
- Op tijd en binnen budget
- Snel lanceren en continu verbeteren
6 veelgestelde vragen over websiteverbetering en -vernieuwing
Hoe genereer ik meer leads via mijn B2B website?
Al 70% van het aankoopproces is doorlopen voordat een prospect contact opneemt met Sales. Daar ligt een belangrijke kans voor Marketing om de website al vroeg in de aankoopreis in te zetten als generator van leads. Focus is hierbij key: denk goed na aan welke producten en markten je met Marketing aandacht wil besteden. Dit bepaalt in grote mate hoe je vervolgens op je website omgaat met call-to-actions en landingspagina's. De Inbound Marketing strategie is volledig gericht op het genereren van meer website-bezoekers en kwalitatieve leads op een manier die past bij hoe je klant vandaag de dag oriënteert en aankoopt.
Wat kost een nieuwe B2B website?
Doe je onderzoek naar de kosten van een website, dan zul je gemerkt hebben dat prijzen sterk uiteen lopen. Hoeveel een website kost, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren en keuzes. Denk aan: de domeinnaam, hosting en SSL certificaat, en het (laten) bouwen door een freelancer of website bureau. Heb je een CMS draaien? Schrijf je teksten zelf, of niet? Van hoeveel templates maak je gebruik? In hoeveel talen wil je de website lanceren? Koop je beelden in, of laat je ze maken? Hoeveel tijd besteed je aan SEO? Vraag hier een kostenindicatie voor het realiseren van jouw B2B website bij ons op.
Hoe stel ik een plan van aanpak op voor mijn website?
Het kan vrij overweldigend aanvoelen wanneer het realiseren van de nieuwe bedrijfswebsite op jouw bordje belandt. Waar te beginnen? Welke belangrijke overwegingen dien je te maken? Het blog: “5 tips voor je nieuwe B2B website” legt uit welke stappen je kunt ondernemen, en waarom je website in het digitale tijdperk je beste salespersoon is – een kanaal dat met de juiste optimalisatie voor een groei van nieuwe leads en klanten zorgt.
B2B vs B2C website: wat zijn de belangrijkste verschillen?
Terwijl B2C gericht is op beleving en branding, staat bij B2B kennisoverdracht en bouwen aan vertrouwen centraal. In B2B is vaak een grotere DMU betrokken, de aankoop is minder transactioneel van aard en er zijn duidelijke verschillen per markt. Er is regelmatig sprake van maatwerk en de investering is hoger. Of je nu werkzaam bent in de (maak)industrie, software of dienstverlening: hetgeen je maakt/verkoopt is cruciaal voor de ander om de core business goed uit te kunnen voeren. Dat zie je terug op een B2B website: er is aandacht voor het product of de dienst, maar ook voor verschillende markten, applicaties, technologieën en werkwijzen.
Een website die is geoptimaliseerd voor mobiel, hoe belangrijk is dat?
Voor Google staat een goede gebruikerservaring centraal. De zoekmachine lanceert regelmatig updates op het algoritme welke effect kunnen hebben op de positie van jouw webpagina's. Hoe hoger je pagina getoond wordt door Google, hoe meer verkeer je naar je website kunt leiden! Aangezien het grootste deel van het internetverkeer tegenwoordig via een mobiel apparaat plaatsvindt en Google hier dus ook de nadruk op legt, is het geen vraag meer of je nieuwe website mobielvriendelijk dient te zijn. Naast een responsive website en de laadtijd zijn er nog vele andere best practices voor een website die is geoptimaliseerd voor mobiel verkeer.
Hoe verhoog ik de conversie op mijn huidige website?
Conversie is een term in de online marketing-wereld welke in procenten uitdrukt hoeveel mensen tot een specifieke actie overgaan. Denk bijvoorbeeld aan het aantal website-bezoekers dat converteert in een lead: gebeurt dat bij 1 op de 100 website-bezoekers, dan is je conversiepercentage 1%. Ons advies is eerst goed na te denken over wat je precies met je website wil bereiken, voordat je gaat nadenken over conversie-optimalisatie. Wil je sturen op meer leads, of juist op hogere kwaliteit website-bezoekers? Ben je er zeker van dat je de traffic-to-lead conversie wil verhogen, dan geven we in dit blog een aantal conversie-optimalisatie tips.
Onze aanpak
Wij zijn Webs, een website bureau met al meer dan twintig jaar ervaring in het realiseren van websites voor B2B. Ons vertrekpunt: samen een proces doorlopen zonder hoofdpijn – met als resultaat een moderne en functionele website die meer traffic, leads en concrete aanvragen realiseert voor de organisatie. Dit is onze procesgerichte aanpak:
Strategie
In de eerste fase leggen we de fundering voor een winstgevende website. Samen halen we input op uit de organisatie, die we doorvertalen naar een gestroomlijnd ontwikkelproces.
Doelstellingen
We stellen businessdoelstellingen op, zodat helder is wat we met de website willen bereiken. S.M.A.R.T. formuleren is cruciaal.
Buyer Persona's
We werken van buiten naar binnen. Daarom ontwikkelen we Buyer Persona’s voor de verschillende typen websitebezoekers. Aan de hand van de persona’s toetsen we ideeën en hypothesen.
Website Audit
Met kwantitatief onderzoek ontdekken we hoe je huidige website presteert. Welke elementen werken wel? Welke niet? En waarom?
Gebruikersonderzoek
Met kwalitatief onderzoek leren we je gebruikers beter kennen. Hoe gedragen ze zich op je site? Welke informatiebehoefte hebben ze?
Brainstorm
Aan de hand van de opgehaalde input komen we tot een eerste set van website-onderdelen, inclusief prioritering gedurende het ontwikkeltraject.
Snelle lancering
We gaan snel online met een goede basis site — een verbetering t.o.v. je huidige site. Met de basis site vergaren we bezoekersdata, die we gebruiken om onderbouwde beslissingen te nemen in het continue verbeterproces.
Continu verbeteren
Het continue verbeterproces omvat het optimaliseren en toevoegen van website-onderdelen op basis van gebruikersdata. We bepalen welke aanpassingen aan de basis website de meeste groei zullen opleveren, in functie van de gedefinieerde doelen. In de uitvoering doorlopen we een vaste cyclus.
Plan
We bepalen welk element de meeste impact zal hebben op de businessdoelen, en plannen de ontwikkelactie uit.
Ontwikkel
We ontwikkelen het gekozen element tijdens een sprint, op basis van de Scrum methodiek.
Leer
We analyseren het resultaat van het element en trekken lering uit de uitkomst.
Verbeter
We informeren Marketing en Sales over de user learnings en gebruiken deze om continu te optimaliseren.
Geschikt voor mobiel
Een mobielvriendelijke website is cruciaal voor goede resultaten in zoekmachines. Met een reponsive design hou je mobiele gebruikers — en dus Google — tevreden.
Beter scoren in Google
Een hogere ranking in zoekresultaten zorgt voor een directe toename van traffic en leads. Realiseer een sterk organisch bereik met een website die (gebruikers)technisch geoptimaliseerd is.
Verhogen van de conversie
Met de juiste psychologische triggers en grafische elementen wordt je website een leadmachine. Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat je aan de juiste knoppen draait.
Design in lijn met je merk-DNA
Een goed converterende website is cruciaal, maar je zakelijke identiteit ook. Met design dat past bij je merk creëer je een overtuigend totaalbeeld van je business.
Personaliseren van de boodschap
Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Een gepersonaliseerde boodschap resoneert bij je doelgroep en zorgt voor binding met je organisatie.
Verhogen van de engagement
Houd bezoekers langer op je site met praktische informatie-voorziening en een intuïtieve gebruikerservaring. Geef prospects de kans om de voordelen van je oplossing te ontdekken.
Helder communiceren van USP’s & UBR’s
Jij weet waarom je oplossing top is, maar weten prospects dat ook? Informeer je bezoekers op een heldere manier over je onderscheidend vermogen, zowel op visueel vlak als in tekst.
Ga doelgericht aan de slag met je B2B website
Ontdek hoe je een website realiseert die bijdraagt aan de commerciële resultaten van je B2B business: