Get a demo

Wat is HubSpot?

HubSpot is een compleet platformgebaseerd ecosysteem waarmee je commerciële teams in staat stelt te werken aan het centraal stellen van de klant en de groei van je organisatie. 

20200928_Webs_053-0394

HubSpot — in het kort

HubSpot is een (cloud-based) software-platform dat commerciële teams helpt effectief te laten werken aan meer websitebezoekers, leads en (tevreden) klanten. Het biedt drie belangrijke platforms: Sales (een CRM en salestools), Marketing (Marketing Automation software) en Services. Ook heeft HubSpot een eigen CMS.

Organisaties kunnen licenties voor deze 'hubs' los aanschaffen, maar de platforms zijn gebouwd om met elkaar te praten en kunnen dus volledig geïntegreerd worden voor optimale resultaten. Je kunt dus wel stellen dat HubSpot een echt all-in-one platform is.

HubSpot vs Inbound Marketing en Sales

HubSpot berust op de Inbound methodologie, welke vertrekt vanuit het aantrekken van je potentiële klanten door hen te helpen in hun klantreis. HubSpot gelooft sterk dat klanten tegenwoordig zelf onderzoek doen naar producten en diensten en zelf bepalen wanneer ze content tot zich nemen.

De term "Inbound" is door de oprichters van HubSpot geclaimd en het hele platform en de organisatie ademen deze methodologie. HubSpot is origineel vanuit Marketing-oogpunt vertrokken en stelt dat Marketing, mits goed doordacht en ingericht volgens de juiste processen, een zeer waardevolle bijdrage kan leveren aan het aantrekken van meer websitebezoekers en goede, gekwalificeerde leads voor Sales.

Starten met Inbound & HubSpot: dat doe je niet alleen

Met HubSpot Marketing en Sales software heb je alle tools in huis om meer traffic, leads en klanten te genereren. Maar het optimaal inzetten van HubSpot en Inbound Marketing en Sales hoef je niet alleen te doen. Een HubSpot partner kan jou helpen effectief te groeien in het digitale tijdperk.

Er zijn verschillende HubSpot partners die helpen met het goed op de rit krijgen van je tooling. Deze worden – op basis van de tevredenheid van klanten – ingedeeld op (van laag naar hoog): Silver, Gold, Platinum, Diamond en Elite. Webs is de eerste HubSpot Elite Partner in de Benelux en een van de #5 partners wereldwijd.

rolf-tjalsma-stock-portrait

“WorkFlowWise werkt al sinds 2013 met HubSpot Marketing/CMS, dus het verplaatsen van sales naar hetzelfde platform was een logische volgende stap. Het deskundige team van Webs heeft ons geholpen de tool optimaal in te zetten.”

Rolf Tjalsma WorkFlowWise

Key takeaways

  • HubSpot helpt commerciële teams effectief aan meer websitebezoekers, leads en klanten
  • Het biedt drie platforms: Sales, Marketing en Services. Ook heeft HubSpot een eigen CMS and CRM software.
  • HubSpot berust op Inbound: het aantrekken van je potentiële klanten door hen te helpen in hun klantreis. 
  • Webs is de eerste HubSpot Elite Partner in de Benelux en een van de #5 partners wereldwijd.

Vraag een HubSpot demo aan

20200928_Webs_071-1000

Ontdek in een demo hoe de Marketing, Sales of Service tools en CMS of CRM software van HubSpot je kunnen helpen met het realiseren van je commerciële groeiplannen.

Demo aanvragen